News

Opening nieuw seizoen in Muziekcafé de Lantaern, Zevenaar. Ook in de Zevenaar Post.. 

 Zanger Eric Devries op de dijk bij Spijk Rijn / Foto : Jan Ruland van den Brink

Optreden Eric Devries & Band in De Lantaern

zaterdag 2 september 2023 20:30

ZEVENAAR – Eric Devries speelt op zaterdag 2 september een thuiswedstrijd met zijn band in Muziekcafé de Lantaern aan De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het optreden begint om 20.30 uur.

Sinds de Amsterdamse singersongwriter Eric Devries neerstreek in de Liemers bracht hij zijn vierde solo album uit en tourde hij met zijn band in binnen- en buitenland. Met dit album ‘Song & Dance Man’ (2021) leverde Eric Devries een van de meest besproken albums van de laatste jaren af. En in binnen- en buitenland is de schrijvende pers unaniem lovend. ‘Song & Dance Man’ is een van de beste Nederlandse ‘Americana’ albums tot nu toe en Devries doet niet onder voor zijn Amerikaanse collegae.

Intiem en folky in een Bluegrass setting, zo vertelt Eric Devries met verdieping een volledig verhaal. Alsof Engels zijn eerste taal is, schrijft hij verhalen over mensen die al wat klappen hebben geïncasseerd in het leven. Over menselijk onvermogen, verbroken relaties, drank en depressie. De tijd die tussen je vingers door glijdt, bezieling, het volgen van je dromen en je hart en over onvoorwaardelijke liefde. Daarbij ontbreekt ook de nodige zelfspot niet.

Producer en multi-instrumentalist Janos Koolen, contrabassist Lucas Beukers en violist Joost van Es vormen de band rond Devries, een band van ongekend hoog niveau. Zo speelden de heren onder meer bij Fré Spigt en Blue Grass Boogiemen. Sinds 2022 tourt de band in Nederland, Duitsland en Oostenrijk in diverse theaters en festivals. De entree bedraagt 15 euro. Reserveren kan via https://www.delantaern.nl/agenda/ of telefonisch: (06 40 54 24 23).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *